SZOLGÁLTATÁSAINK

Technológia

A technológiák történetében találunk sok olyan eljárást, ahol a végterméktől végtelen variabilitást várunk el. Az első és legismertebb közülük a Gutenberg-féle könyvnyomtatás volt. A szemantikailag értelmetlen, formába öntött, mozgatható betűtípusok alkalmasak bármely értelmes szó, mondat összeállítására és végső soron bármely könyv tömeges és olcsó előállítására. Hasonlóan ehhez, a nemtektonikus rendszerek esztétikailag semleges, formába öntött gipsz felületelemei alkalmasak bármely szerkezet-épület kirakására, összeállítására.

N

Nyílt építési rendszer

A nem-tektonikus rendszerek az építésiparosítás nyílt rendszereit képviselik. Ez azt jelenti, hogy a tervezés-gyártás-összeállítás fázisait egy adott feladathoz koordinálják.

N

Variabilitás

Olyan szerkezeti és technológiai variációt lehetséges ily módon létrehozni, amely maximálisan figyelembe veszi a helyi adottságokat és követelményeket. A technológia képes maximálisan megfelelni a helyi földrajzi, meteorológiai, szeizmikus igényeknek, a társadalmi, kulturális, vallási hagyományoknak.

N

Technológiai jellemzők

– betonozáskor nincs hidrosztatikai nyomás
– nem szükséges a vasbeton utókezelése
– speciális vasbeton szerkezetek saját tömegük többszörösét képesek elviselni
– a gipsz falak tökéletes felületet biztosítanak, nincs szükség vakolásra

N

Tervezés módszertan

A sokféle kiegészítő anyag a tervezőnek számos eszközt ad a kezébe arra, hogy a kész épületszerkezet épületfizikai tulajdonságait (hőszigetelő képességét, hőtárolási kapacitását, a páravándorlás tervezett szabályozását, a tűzállósági követelményekhez való alkalmazkodást, az egyéb időjárási hatásokkal szembeni ellenállást, stb..) az aktuális klimatikus viszonyokhoz igazodva megtervezze.

N

Gyártástechnológia – Gipsz technológia

A gipsz technológiában stratégiai együttműködő partnerünk több évtizedes múltra visszatekintő német mérnökiroda és gépgyártó konszern, a Grenzebach BSH GmbH az ipar több szegmensét megreformálta az elmúlt években.

Építéstechnológia – Betontechnológia

Ez a technológia a technikatörténetben eddig nem ismert változatosságú megjelenési formákat képes felvenni a technológia alaptulajdonságának köszönhetően. Éspedig annak eredményeképpen, hogy a létrehozás gyártási folyamatai nem közvetlenül tartószerkezetek előállítására irányulnak, hanem egy monolit vasbeton szerkezet „öntőformájának”, vagyis bennmaradó zsalujának létrehozását célozzák.

A világ bármely pontján létesítendő épület tartószerkezete lényegében mindig ugyanaz, vagyis a helyszínen létrejött monolit vasbetonszerkezet, ugyanakkor minden egyéb tulajdonságában más és más lehet:

  1. A szerkezet alakja (a terek fő méretei, a szerkezet szintszáma, a rejtett belső szerkezet, a héjak láthatatlan vagy látszó merevítő bordái, az egymást merevítő héjelemek vastagsági méretei, a betonacél betétek struktúrája, stb.) mindig a tartószerkezeti feladatnak leginkább megfelelő, és gazdaságilag leghatékonyabb formát vehetik fel
  2. A rendkívül nagy változatossággal gyártható bennmaradó zsaluk a döntően gipsz alapú kötőanyagon túl számos más kiegészítő anyagot tartalmazhatnak, ezek az anyagok a gyártás során, de később, az építési-szerelési műveletek során is beépülhetnek a falakba és födémekbe.
  3. A bennmaradó zsaluk és a vasbeton szerkezet összeállítási folyamataiban rejlő lehetőségek ugyanakkor a tervezőnek számos eszközt adnak a kezébe arra, hogy akár egy gyors, és intenzív gépesítéssel operáló építési módszert, akár egy kevés gépet használó, lassabban működő, de sok képzetlen munkás bevonásával megvalósítható helyszíni építési módszert alakítson ki.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

ha Ön érdekelt kormányzati Low cost housing és social housing programokban

8 + 5 =